سخنگوی وزارت دفاع در اظهاراتی در مورد متن لایحه چنین گفته که: در صورت تصویب و طبق درخواست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی،فقط ایران دو پروتکل زیر را طبق متن لایحه خواهد پذیرفت تا از فرصت ها و منافع بین المللی و دفاعی آن مانند ۱۳۱ کشور جهان که تاکنون عضو شده اند بتواند استفاده کند. این دو پروتکل پیشنهادی در لایحه عبارتند از:
محدودیت بکارگیری مهمات دارای ترکش های غیرقابل تشخیص با اشعه ایکس دربدن انسان.
لزوم شناسایی و جمع آوری مواد منفجره از مناطق جنگی پس از جنگ.
مبسوط،لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده خلع سلاحهای متعارف که ممکن است به نظر برسد بیش از حد آسیب زا یا دارای اثرات غیر قابل تمایز هستند؛ برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
به گزارش پایگاه شناختی مبسوط، پایگاه معاونت حقوقی رئیس جمهور دولت وقت(دولت چهاردهم) همزمان با ساعت 14:51 روز 14 بهمن 1403 از ارسال لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده (کنوانسیون) ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاح های متعارف به مجلس شورای اسلامی خبر داد.
بر اساس این گزارش؛ لایحه الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده (کنوانسیون) ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاح های متعارف که ممکن است به نظر برسد بیش از حد آسیب زا یا دارای اثرات غیر قابل تمایز هستند با شماره ۱۷۴۰۵۸ مورخ ۱۴۰۳/۱۱/۱۳ برای انجام تشریفات قانونی به مجلس شورای اسلامی ارسال شد.
خواب چپ دولتیها با تعبیر "ایران به رنگ لیبی " | دبیری؛ باید سندی الزام آور در خصوص سامانههای تسلیحاتی خودمختار تنظیم شود!
مبسوط، معاون امور مجلس ریاست جمهوری: کارگروه تخصصی کنوانسیون خلع سلاحهای متعارف مذکور موظف شده است نهایتا تا پایان سال ۲۰۲۶ (۱۴۰۵) به چهارچوبی برای ایجاد سندی الزام آور در خصوص سامانههای تسلیحاتی خودمختار برسد و ضرورت دارد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات ماهوی این کارگروه مشارکت نماید.
شهرام دبیری در توضیح #لایحه الحاق دولت #جمهوری_اسلامی_ایران به #معاهده (کنوانسیون) ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف که ممکن است به نظر برسد بیش از حد آسیبزا و یا دارای اثرات غیرقابل تمایز هستند، به مجلس شورای اسلامی گفت: به منظور فراهم شدن شرکت جمهوری اسلامی ایران در نشستهای ارکان کنوانسیون ممنوعیت و یا محدودیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف و با هدف جلوگیری از گسترش پروتکل های مغایر با منافع ملی و با هدف ترویج اقدامات #بشر_دوستانه جمهوری اسلامی ایران در سطح بینالمللی و گسترش پایبندی به حقوق بشردوستانه و تحرک بخشی به دیپلماسی دفاعی جمهوری اسلامی ایران در حوزه خلع سلاح، این لایحه تنظیم شده است.
وی افزود: همچنین در راستای شرکت در جلسات متشکله در چهارچوب کنوانسیون جهت آشنایی با راهکارهای اصلاح تسلیحات خاص با هدف کاهش آثار منفی این تسلیحات بر غیرنظامیان، دولت لایحه فوق را برای انجام تشریفات قانونی مربوط تقدیم مجلس شورای اسلامی نموده است.
معاون امور مجلس ریاست جمهوری افزود: با توجه به اینکه کارگروه تخصصی ذیل کنوانسیون مذکور موظف شده است نهایتا تا پایان سال ۲۰۲۶ (۱۴۰۵) به چهارچوبی برای ایجاد سندی الزام آور در خصوص سامانه های تسلیحاتی خودمختار برسد و ضرورت دارد جمهوری اسلامی ایران در #مذاکرات ماهوی این کارگروه مشارکت نماید، دولت لایحه را با قید دو فوریت به مجلس ارسال کرده است.
ظهرهوند، عضو کمیسیون امنیت ملی: آبشخور لایحه ممنوعیت استفاده از سلاحهای متعارف، شبکه نفوذ است
مبسوط، ابوالفضل ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی درباره ارائه دوفوریت لایحه «الحاق دولت جمهوری اسلامی ایران به معاهده ممنوعیت یا محدودیت کاربرد برخی سلاحهای متعارف» به مجلس گفت: این لایحه روز گذشته در مجلس مطرح شد و یکی از آقایان هم اعتراض کرد و خوشبختانه زود برداشتند ولی نمیدانیم این برداشتن به معنای این است که دوباره برگردد یا خیر.
وی گفت: این لایحه ۱۴ صفحه است و خودم هم با اینکه لایحه به #کمیسیون_امنیت ملی نیامده بود خواندم و واقعاً تعجب کردم. اینکه چنین لایحهای تدوین و ارائه شده است، جای سوال دارد و اتفاقاً به آقای دبیری و دولت توصیه میکنم بررسی شود که چه کسی پشت این ماجرا بوده و آن را به طرح تبدیل کرده است و بنظرم خط خوبی است که این فرد را پیدا کنند و ببینند سرش به چه آبشخوری است.
وی به لایحه دیگری نیز در مجلس اشاره کرده و افزود: لایحه دیگری نیز درباره پیوستن به کنوانسیونی در زمینه استفاده از صفحات خورشیدی و انرژیهای پاک دیروز مطرح شد که من به آن رأی منفی دادم. برخی فکر میکنند با پیوستن به کنوانسیونها ایران در جامعه جهانی پذیرفته میشود ولی کنوانسیونها بر پایه #نیازهای_امنیتی و کنترلی قدرتهای مسلط در روابط بین الملل تولید میشود و ملاحظات تولیدکنندگان کنوانسیون را رعایت کنیم.
این نماینده مجلس ادامه داد: این کنوانسیونها برای ما محدودیت ایجاد میکنند و حتی ممکن است ما را متهم کنند که در گرمایش زمین یا تخریب #محیط_زیست نقش داریم و باید برای آن هزینه بپردازیم.
وی تأکید کرد: این لایحه که به آن اشاره کردید بسیار خطرناک و وحشتناک است. ما در حالی که وارد #تکنولوژی صلح آمیز هستهای شدهایم میبینیم چه بلایی سرمان میآوردند؛ در این شرایط تکلیف سلاح متعارف مشخص است. طبق مفاد آن، حتی تولید و استفاده از تسلیحات متعارف مانند فشنگ و نارنجک نیز ممکن است محدود شود. این لایحه زمینهساز ایجاد محدودیتهایی برای کشورها در استفاده از سلاحهای متعارف در تأمین امنیت ملی است و در ذات این لایحه شورشهای اجتماعی و جنگهای قومی را پیشبینی کردهاند.
وی با اشاره به اینکه متأسفانه این لایحه به کمیسیون امنیت نیامده و اگر آمده بود آنجا با آن برخورد میکردیم، گفت: مسئله این است که چنین لایحهای را به یکباره به صورت دو فوریت به #صحن آورده اند. متأسفانه برخی نمایندگان با مسائل سیاست خارجی و بینالمللی آشنا نیستند و به چنین کنوانسیونهایی رأی میدهند. من دیروز با بسیاری از نمایندگان صحبت کردم و هشدار دادم که پیوستن به لایحه انرژیهای پاک نباید تصویب شود ولی با این توجیه که پیوستن به آن به وجهه بین المللی ایران کمک میکند رأی دادند.
این نماینده مجلس با تاکید بر اینکه این لایحه قطعاً برخواسته از شبکه نفوذ است، گفت: کنوانسیونها ماهیتاً محدودیت ایجاد میکنند ولی باید ببینیم این محدودیت چه تأثیری در وضع موجود ما میگذارد؛ در شرایطی که ایران در حال تولید #پهپاد و تقویت #فناوری_های_دفاعی است، این محدودیتها ممکن است مانع جدی ایجاد کنند. نکته این است که این کنوانسیونها مقدماتی است و در نشستهای بعدی آن را علیه کشورها تقویت میکنند
سخنگوی وزارت دفاع : لایحه بهکارگیری سلاحهای متعارف با موافقت ستاد کل تنظیم شده است
مبسوط، سخنگوی وزارت دفاع با اشاره به لایحه کنوانسیون بهکارگیری برخی سلاحهای متعارف گفت: این لایحه با موافقت و نظارت ستاد کل نیروهای مسلح تنظیم شده و انتظار میرود درباره این لایحه بدون مطالعه و بررسیِ دقیقِ محتوای آن به طور شتابزده قضاوت و اظهار نظر نشود.
سردار سرتیپ پاسدار رضاطلایی نیک معاون برنامه ریزی وامور مجلس و سخنگوی #وزارت_دفاع در خصوص برخی ابهامات مطرح شده درباره لایحه #کنوانسیون بکارگیری برخی سلاح های متعارف گفت: این لایحه با موافقت و نظارت #ستاد_کل_نیروهای_مسلح تنظیم شده است و انتظار میرود درخصوص این لایحه بدون مطالعه و بررسی دقیق محتوای آن ،بطور شتابزده قضاوت و اظهار نظر نشود.
وی ادامه داد: طبق بررسی همه جانبه نظامی، #امنیتی و #حقوقی وبا انتخاب وتعیین پذیرش فقط دو پروتکل و نیز با اعمال حق شرط واعلامیه تفسیری و همچنین طبق مفاد این کنوانسیون به هیچکدام از تجهیزات، #مهمات و سلاح های ما این کنوانسیون ربطی نداشته و در صورت تصویب و طبق درخواست ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی،فقط ایران دو پروتکل زیر را طبق متن لایحه خواهد پذیرفت تا از فرصت ها و منافع بین المللی و دفاعی آن مانند ۱۳۱ کشور جهان که تاکنون عضو شده اند بتواند استفاده کند.
این دو پروتکل پیشنهادی در لایحه عبارتند از: ۱.محدودیت بکارگیری مهمات دارای ترکش های غیرقابل تشخیص با اشعه ایکس دربدن انسان. ۲. لزوم شناسایی و جمع آوری مواد منفجره از مناطق جنگی پس از جنگ.
دیدگاهها1
این مسخره بازیا چیه به جای…
این مسخره بازیا چیه به جای اینکه قانونهای مهمی مثل قانون حجاب و عفاف جهت حمایت از خانواده و مشکلات اقتصادی مردم حل کنید میخواید تنها دلخوشی مردم که امنیت هست و هم به باد بدید