مبسوط،خبرنگار روزپلاس: روز گذشته در خصوص وضعیت #ناترازی انرژی صحبت فرمودید و آنطور تعبیر شد که در تحریمها مشکلاتی برای کشور میتواند ایجاد کند. صحبتهای شما بازتابهای گسترده متفاوتی داشت لطفاً توضیحاتی را در این خصوص بفرمائید.
رئیس مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اول اینکه صحبت من جدید نبود، بارها این موضوع را در جلسات و در صحن مجلس اشاره کردهام و این دغدغه جدی شخص رئیس جمهور نیز در موضوع انرژی هست.
قالیباف ادامه داد: به نظر شما قاچاقی که هم اکنون در سوخت انجام میشود، آیا با دبه و وانت ۵ تا ۳۰ میلیون لیتر در روز قاچاق میشود، یا میخواهیم این مسئله را بپذیریم یا انکار کنیم الان این مسئله وجود دارد و #دولت و #مجلس آن را انکار نمیکنند. وقتی صحبت از #تورم و #رشد_اقتصادی میکنیم همه ما مسئول هستیم. اما وظیفه هر کدام از ما مشخص است که باید چه اقدامی انجام دهیم. نباید در وظایف تداخل کنیم زیرا مشخص است که قانونگذار و مجری چه کسانی هستند.
وی ادامه داد: وظیفه #قوه_قضائیه و نقش مردم نیز مشخص است. ما معتقدیم موضوع #قاچاق_سوخت، کالای انحصاری دولت به معنای عام است بخش خصوصی این کالاها را وارد میکند و نه آنها را #تولید میکند. بخشی از مصرف کنندگان انرژی نیز خود بخشهای دولتی هستند. در پیک مصرف ۲۵۰ میلیون متر مکعب گاز نیروگاهها مصرف میکنیم.
قالیباف به ذخیره بیش از ۵ میلیارد لیتر سوخت #مازوت و گازوئیل در نیروگاهها اشاره کرد و افزود: مابین مصرف کنندهها و تولید کنندههای اصلی ممکن است جایی دست ما خط بخورد، ما به همین #میزان که انرژی مصرف میکنیم آن را هدر میدهیم. منظور من این نیست که به دلیل پایین بودن کیفیت تولید خودروها مصرف سوخت آنها بالاست، موضوعاتی نظیر گازهای مشعل وجود دارد.
وی در بخشی از سخنانش ادامه داد: درآمد ارزی ما در بخش خصوصی و دولتی بین ۷۰ تا ۸۰ میلیارد دلار است، به همین میزان انرژی از دست میدهیم. بعد میخوایم رشد اقتصادی ۸ درصد را دنبال کنیم. هر طور تلاش کنیم به عدد ۴ و چهار و نیم خواهیم رسید. از ۸ درصد ۲.۸ درصد بهرهوری است. وقتی همه بهرهوری را در انرژی متمرکز کنیم، سرمایه و ارزش افزوده ایجاد میشود که رشد اقتصادی ما را به ۸ درصد میرساند.