مبسوط،نشست مشترک سران کشورهای عربی و اسلامی از سوی برخی تحلیلگران غربی به عنوان اتحاد ایران و عربستان برای توقف جنگهای غزه و لبنان تفسیر شده است.
به گزارش پایگاه شناختی مبسوط،سران حاضر از کشورهای عربی روز دوشنبه در ریاض پایتخت عربستان سعودی برای گفتوگو درباره تحولات مهم در منطقه غرب آسیا گرد هم آمدند.
این نشست امروز به صورت رسمی برای رایزنی درباره جنگ در غزه و لبنان و در بحبوحه تشدید تنشها در منطقه #خاورمیانه و پیروزی #دونالد_ترامپ در انتخابات ریاستجمهوری آمریکا آغاز به کار کرد.
#عربستان سعودی قبل از آغاز جنگ غزه آماده به رسمیت شناختن #رژیم_صهیونیستی بود اما وقوع جنگهای لبنان و غزه تب ریاض برای سازش را از بین برد و اکنون عربستان سعودی و متحدانش به دنبال تقویت روابط با جمهوری اسلامی ایران هستند.
ماه گذشته، وزیران خارجه کشورهای حاشیه #خلیج_فارس برای اولین بار به صورت گروهی با وزیر خارجه ایران دیدار کردند. روز یکشنبه هم رئیس ستاد مشترک ارتش عربستان سعودی در تهران با همتای ایرانی خود دیدار کرد.
روزنامه نیویورکتایمز این تحولات را نشاندهنده گرم شدن روابط ایران و عربستان سعودی، در شرایطی که تهران در اندیشه انتقام از رژیم اسرائیل است، میدانند.
بن سلمان: صهیونیستها باید محاکمه و محکوم شوند
مبسوط، ولیعهد عربستان با بیان اینکه عربستان با حمله اسرائیل به اراضی لبنان مخالف است، گفت: اسرائیل برای تجاوزگری به لبنان و نقض حاکمیت جمهوری اسلامی ایران باید محاکمه و محکوم شود.
محمد بن سلمان ولیعهد عربستان سعودی روز دوشنبه در نشست اضطراری #سازمان_همکاری_های_اسلامی و اتحادیه عرب گفت: از کشور دوست و برادر #ایران برای پیشنهاد برگزاری این اجلاس تشکر میکنم.
وی با بیان اینکه این نشست به دلیل ادامه تجاوزهای اسرائیل به ملت #فلسطین و گسترش دایره تجاوز به #لبنان برگزار شده است، اظهار کرد: عربستان سعودی باردیگر #نسل_کشی اسرائیل که بیش از ۱۵۰ هزار شهید را قربانی خود کرده را محکوم میکند.
ولیعهد عربستان تصریح کرد: نشست امسال در امتداد نشست عربی اسلامی ۲۰۲۳ برگزار شده است.
وی با بیان اینکه #عربستان با حمله اسرائیل به اراضی لبنان مخالف است و این تجاوزگری تبعات وخیمی خواهد داشت، تأکید کرد: اسرائیل برای تجاوزگری به لبنان و نقض حاکمیت جمهوری اسلامی باید محکوم شود.
ولیعهد عربستان خاطرنشان کرد: از سازمان ملل متحد میخواهیم به این وضع پایان دهد و تأکید میکنیم اشغالگری #فلسطین در اراضی اشغالی غیرقانونی است.
محمود عباس : تعلیق عضویت اسرائیل در سازمان ملل هستیم
مبسوط به نقل از شبکه المیادین، «محمود عباس» رئیس تشکیلات خودگردان فلسطین در جریان دومین نشست سران کشورهای اسلامی گفت: وظیفه عربی، اسلامی، انسانی و اخلاقی ما ایجاب میکند که بالاترین سطح همبستگی را (در مساله فلسطین) نشان دهیم.
وی تاکید کرد: #جامعه_جهانی در توقف تجاوزات اسرائیل به نوار غزه ناکام ماند و حملات اسرائیل با حمایت #آمریکا ادامه دارد.
محمود عباس افزود: ما خواستار #تعلیق_عضویت اسرائیل در #سازمان_ملل هستیم مگر اینکه اسرائیل به اجرای #قطعنامههای بین المللی متعهد شود.
وی ادامه داد: کشورهای جهان باید در روابط خود با اسرائیل به دلیل نقض قوانین بینالمللی بازنگری کنند.
درخواست اردوغان برای تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی
مبسوط، رئیس جمهور ترکیه در جریان نشست اضطراری سازمان همکاریهای اسلامی و اتحادیه عرب در پایتخت عربستان سعودی خواستار تحریم تسلیحاتی رژیم صهیونیستی شد.
شبکه الجزیره بنقل از «رجب طیب اردوغان» رئیس جمهور #ترکیه در این نشست نوشت: کابینه #بنیامین_نتانیاهو از یک سو برای تشدید تنش نظامی با ایران تلاش میکند و از سوی دیگر به حملات خود علیه لبنان ادامه میدهد.
وی افزود: این مهم است که به تلاشهای خود برای اقدام علیه عاملان #نسل_کشی در فلسطین ادامه دهیم و در این راستا، تحریم تسلیحاتی اسرائیل و جلوگیری از تجارت با آن بسیار مهم است.
اردوغان همچنین تاکید کرد: اسرائیل باید در سطح بینالمللی منزوی شود تا به تجاوزات خود به نوار #غزه و #لبنان پایان دهد و ما محدودیتهای تجاری جدیدی را علیه اسرائیل اعمال کردهایم؛ اگر اسرائیل تجاوزات خود را متوقف نکند، محدودیتهای بیشتری را اعمال خواهیم کرد.
وی ادامه داد: باید کشورهای بیشتری را تشویق کنیم تا کشور فلسطین را به رسمیت بشناسند و امیدواریم نتایج دیدارهای امروز، نشانه امیدی برای ملت فلسطین و لبنان باشد.
عارف: بیاعتباری هنجارهای زیست بشری نتیجه مسامحه در برابر جنایات صهیونیستها
مبسوط، معاون اول رئیسجمهور با بیان اینکه بیتفاوتی جامعه بینالملل رژیم صهیونیستی را در کشتار فلسطینیان جریتر کرده است، خواستار اقدام جمعی کشورهای اسلامی و عربی برای تحقق سه هدف اصلی شامل توقف جنایات رژیم اشغالگر، انجام تدابیر لازم جهت اطمینان از عدم تکرار این جنایات و جبران مناسب خسارات وارده به مردم فلسطین و لبنان به واسطه جنایات رژیم اشغالگر شد.
محمدرضا عارف روز دوشنبه ۲۱ آبان ۱۴۰۳ طی سخنرانی در جمع سران کشورهای شرکت کننده در دومین نشست اضطراری سازمان همکاری اسلامی و اتحادیه عرب در #ریاض افزود: در ابتدا مایلم از اقدام شایسته دولت #عربستان سعودی برای برگزاری شایسته این نشست مهم در شرایط حساس منطقه قدردانی نمایم.
وی ادامه داد: به ارواح پاک همه شهدای #فلسطین و #لبنان، شهدای راه آزادی و احقاق حقوق ملت فلسطین به ویژه شهید سید حسن نصرالله، شهید اسماعیل هنیه و شهید یحیی سنوار درود می فرستیم و ضمن تقبیح ظلم و تجاوز و نسل کشی، بر حق تعیین سرنوشت ملت ستم دیده فلسطین تاکید می کنیم.
عارف افزود: بی تفاوتی در برابر ظلم و تجاوز و بی عدالتی موجب بی عملی و انفعال می شود و بی عملی که نوعی قصور اخلاقی است، باعث جری تر شدن جنایتکار خواهد شد. همه ما وظیفه و مسؤولیت اخلاقی داریم که در قبال یکی از بدترین شرارت های به جای مانده از قرن گذشته، یعنی اشغالگری خونین سرزمین فلسطین و آوارگی و نسل کشی ادامه دار یک ملت، سکوت نکنیم.
معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: فاجعه شرم آوری که در بیش از یک سال اخیر در فلسطین اشغالی و از یک ماه گذشته در لبنان در جریان است، فقط محصول قساوت و خونخواری یک موجودیت اشغالگر نژادپرست نیست، بلکه نتیجه «احساس بی کیفری» جنایتکارانی است که خود را در هر حالت مستظهر به حمایت بی چون و چرای آمریکا و چند دولت غربی دیگر می دانند.
عارف افزود: کشتار بیش از ۵۰ هزار نفر انسان بی گناه، عمدتاً زنان و کودکان، در غزه و جنایات ارتکابی رژیم صهیونیستی در لبنان همگی با حمایت و مشارکت سیاسی، مالی، اطلاعاتی و نظامی آمریکا در حال انجام است. آنچه این وضعیت را تشدید کرده و موجب جری تر شدن جنایتکاران در پیش برد طرح نسل کشی و امحای فلسطین به عنوان یک ملت می گردد، «بی تفاوتی» تحمیل شده بر جامعه بین المللی است که نشانه بارز آن، بی میلی یا ناتوانی سازمان ملل متحد و دیگر نهادهای به اصطلاح حقوق بشری برای اتخاذ تدابیر موثر جهت توقف #نسل_کشی فلسطینیان می باشد. دولت آمریکا پشتیبان اصلی اقدامات رژیم صهیونیستی می باشد و جهان منتظر وعده دولت جدید این کشور برای توقف فوری جنگ علیه مردم بی گناه غزه و لبنان است.
وی تصریح کرد: مسامحه در برابر اقدامات تروریستی رژیم اسرائیل، موجب بی اعتبار شدن همه قواعد و هنجارهای زیست مسالمت آمیز بین المللی و نیز قواعد ناظر بر روابط بین المللی - در زمان صلح و در زمان منازعه شده است. عملیات هایی که با عبارت ظاهر فریب «قتل هدفمند» مفهوم سازی می شوند و طی آن نخبگان و رهبران فلسطینی و دیگر کشورهای منطقه، یکی یکی یا دسته جمعی، به قتل می رسند، چیزی نیست جز قانون شکنی و تروریسم سازمان یافته و تبدیل دستگاه های امنیتی به ابزار قتل و کشتار رهبران و اتباع کشورها.
عارف گفت: در زمانه ای که ساز و کارهای ملل متحد به شمول شورای امنیت، به دلیل حمایت تمام عیار و بی قید و شرط آمریکا و چند دولت غربی از رژیم اشغالگر، ناتوان از پایان دادن به نسل کشی فلسطینیان و کشتار وسیع مردم لبنان است، مسؤولیت ما به عنوان روسای کشورهای اسلامی و عربی چند برابر می شود. رژیم اشغالگر با بی شرمی تمام، نه تنها تمامی اصول و قواعد حقوق بین الملل بلکه اصول و قواعد انسانیت را نقض می کند، منشور ملل متحد را در مجمع عمومی پاره می کند، دبیرکل سازمان ملل متحد را عنصر نامطلوب اعلام می کند و حقوق بین الملل را به سخره می گیرد.
معاون اول رئیس جمهور افزود: در چنین شرایطی ما، کشورهای اسلامی و عربی، مسؤولیتی سنگین بر دوش داریم تا با تصمیم قاطع و اقدام جمعی، گامی موثر در راستای پایان دادن به جنایات رژیم اشغاگر برداریم. اقدام جمعی ما باید گامی موثر در مسیر تحقق سه هدف اصلی باشد:
۱ - توقف جنایات رژیم اشغالگر
۲ - انجام تدابیر لازم جهت اطمینان از عدم تکرار این جنایات
۳ - جبران مناسب خسارات وارده به مردم فلسطین و لبنان به واسطه جنایات رژیم اشغالگر
عارف ادامه داد: تمایل دارم صریح و قاطعانه بگویم که برقراری آتش بس فوری در غزه و لبنان، هماهنگی فوری در سطح بین المللی برای توزیع سریع و بدون محدودیت کمک های انسان دوستانه اضطراری میان #جمعیت آسیب دیده از تجاوزات رژیم صهیونیستی در فلسطین و لبنان، برنامه ریزی و اقدام برای بازسازی زیرساخت های حیاتی و بهبود خدمات بهداشتی در غزه و لبنان، حداقل کاری است که باید انجام دهیم.
معان اول رئیس جمهور افزود: در پایان امیدوارم این نشست با درک مسؤولیت سنگینی که در قبال تاریخ و انسانیت بر عهده دارد، ضمن محکومیت قاطعانه جنایات رژیم اشغالگر و تجدید حمایت جدی از آرمان فلسطین، بتواند در جهت تحکیم موضعی واحد در برابر تجاوزات رژیم و اتخاذ گام هایی موثر و هماهنگ در مسیر اصول و تعهداتی که برشمردم، حرکت کند.
ما باید بر پیمان خویش با مردم فلسطین، پایدار بمانیم.
عارف گفت: تمایل دارم یادآوری نمایم راهکاری که #جمهوری_اسلامی_ایران در چارچوب برگزاری یک همه پرسی در میان تمامی فلسطینیان، بر اساس هر فلسطینی اعم از مسلمان، مسیحی و یهودی یک رای، پیشنهاد داده است، به نظر می رسد کماکان تنها راهکار دموکراتیک حل و فصل دایمی موضوع فلسطین و بازگرداندن حق تعیین سرنوشت مردم فلسطین باشد.
دیدگاهها